Project: Gelukverspreiders Helmondse basisscholen.

Van de ene op de andere dag is plotseling alles anders. De wereld op zijn kop! Wat eens zo normaal was, is nu niet meer vanzelfsprekend. Ook kinderen zaten plotseling thuis, konden niet naar school, naar hun sport en naar oma en opa toe. Dit was de aanleiding voor het project Gelukverspreiders.


Gelukverspreiders helpt kinderen deze Corona tijd ‘een plekje’ te geven en laat ze nadenken over wat hen nu ECHT gelukkig maakt. Met de Geluksroute verspreiden kinderen hun geluk door de stad zodat ook andere mensen die worstelen met deze Corona tijd worden gesteund. Hierdoor ontstaan mooie verbindingen.


Gelukverspreiders is een initiatief van Lucky You & More. In nauwe samenwerking met de LEV groep Helmond is dit project tot stand gekomen. 
Ook de Gemeente Helmond, CultuurContact, T-Huis en Stichting Openlucht Galleries Helmond hebben bijgedragen aan dit project.

Kinderen van basisschool de Westwijzer, kindcentrum Mozaïek, basisschool de Vuurvogel, basisschool de Stroom, kindcentrum de Bundertjes en basisschool ‘t Hout hebben prachtige tekeningen, verhalen en gedichten gemaakt. In totaal hebben 820 kinderen meegedaan aan het gelukverspreiden in Helmond.


Geluksroute
Deze tekeningen, verhalen en gedichten hangen bij alle kinderen thuis voor het raam. Er is hierdoor een ware Geluksroute door Helmond ontstaan, waar hopelijk veel mensen van kunnen genieten.


Openluchtmuseum
Van elke klas is één tekening, verhaal of gedicht uitgekozen.
Deze kunstwerken hangen hier in het openluchtmuseum. 
Kijk hoe de kinderen in actie zijn:  

Gelukskunstenaars in actie.


En de opening van het Openlucht museum:

Opening openlucht museum.


Virtueel museum
Alle tekeningen, verhalen en gedichten van kinderen zijn opgeslagen in een virtueel museum.
Via www.gelukverspreiders.wixsite.com/website kun je nog veel meer prachtige kunstwerken zien.


Wij hopen dat we jullie door deze gelukskunst weten te raken, dat je even stil mag staan bij jouw eigen geluksmomentjes! De zon, een lach, een mooi gebaar of dankbaar moment. 

Want door stil te staan bij geluk, weet je waar het in het leven echt omgaat!


Klik voor het virtueel museum hier:   Gelukverspreiders 


E-mailen
Map
Info
Instagram